Opi kieliä eBerlitz Kielitestit Etusivu - Global Leadership Training Kids + Teens Berlitz Online-varaus
 
History

Berlitzin tarina

Maximilian Berlitz syntyi Saksan Schwarzwaldissa opettajan ja matemaatikon perheeseen. Yhdysvaltoihin hän muutti vuonna 1870. Maximilian oli kielten ystävä, ja hän opetti kreikkaa, latinaa ja kuutta muuta eurooppalaista kieltä Yhdysvalloissa käyttäen perinteistä ja tiukkaa kielioppiin ja kääntämiseen perustuvaa "grammar-translation"-opetusmenetelmää.

Toimittuaan menestyksekkäästi yksityisopettajana Berlitz sai paikan Warner Polytechnic yliopistosta Providencessa, ja hänestä tuli ranskan ja saksan kielen professori. Yliopisto ei kuitenkaan ollut yhtä vaikuttava kuin nimi antoi olettaa. Pian Berlitzistä tuli koulun omistaja, dekaani, johtava opettaja ja koko tiedekunnan ainoa jäsen - kaikki oli yhden ihmisen käsissä.

Koska Berlitz tarvitsi ranskan kielen assistentin, hän palkkasi avukseen nuoren ranskalaismiehen Jolyn, jolla oli huippusuositukset. Kun Joly saapui Providenceen, hän huomasi että Berlitz oli ylirasittunut, kuumeinen ja erittäin sairas. Tilanne vain paheni entisestään, kun Maximilian huomasi, ettei hänen uusi assistenttinsa puhunut sanaakaan englantia. Hän yritti epätoivoisesti löytää tavan, jolla Joly voisi auttaa opetuksessa. Niinpä hän neuvoi Jolya selittämään esineiden nimiä eleillä ja näyttelemään verbien merkityksiä niin hyvin kuin hän vain pystyi. Sitten Maximilian palasi takaisin sänkyynsä lepäämään.

Berlitz-menetelmän® synty

Berlitz palasi opettamaan kuusi viikkoa myöhemmin ja oletti, että hänen oppilaansa olisivat hänelle vihaisia. Sen sijaan hän tapasi oppilaat, jotka keskustelivat elävästi ranskan kielellä. Perinteisen muodollinen ilmapiiri oli kadonnut luokkahuoneesta. Hänen oppilaansa olivat edistyneet ranskan kielessä paljon pidemmälle verrattuna perinteisen tyylin oppimistuloksiin. Berlitz tuli siihen lopputulokseen, että hänen hätäratkaisunsa olikin luonut aivan uuden tavan opettaa. Perinteisen jäykän oppimismetodin oli siirryttävä uuden tieltä.

Muuttuva maailma

Yrityksen perustamisvuodesta 1878 lähtien Berlitz keskittyi pääasiassa matkailijoiden ja yksityishenkilöiden tarpeisiin. Berlitz kuitenkin huomasi, että yritysmaailmassa oli kasvava joukko asiantuntijoita ja teknikkoja, jotka valmistautuivat komennuksiin ulkomailla ja tarvitsivat kielitaitoa uusissa haasteissaan. Suuret yritykset varasivat kursseja työntekijöilleen sekä heidän perheilleen, ja tärkeintä heille oli nopea oppiminen.

Berlitz kehitti uusia opetusohjelmia, joita käytettiin perinteisen kielikoulutuksen ohella. Muutamien vuosien tutkimuksen jälkeen Berlitz loi sensaatiomaisen Total Immersion® -opetusohjelman. Total Immersion® mahdollisti kielen erittäin nopean oppimisen esimerkiksi yritysasiakkaille, jotka olivat lähdössä ulkomaankomennuksille.

Oppilaiden toiveet tehokkaista opetusohjelmista saivat Berlitzin kehittämään uusia sovelluksia opetusmenetelmiinsä. Näin sai alkunsa myös oppimateriaalien kehittäminen esimerkiksi sanaston ja ääntämisen harjoittelemiseen. Tästä kehittämistyöstä hyötyvät kaikki Berlitzin oppilaat vielä tänäkin päivänä.